15. Dani mladog maslinovog ulja ovaj vikend u Vodnjanu

Ovoga vikenda u Vodnjanu se održavaju petnaesti Dani mladog maslinovog ulja. U subotu i nedjelju organizirani su obilasci nacionalnog, kolekcijskog i matičnog nasada domaćih i udomaćenih sorti maslina, dok su obilasci gastro i degustacijskih lokacija na usluzi tijekom cijele manifestacije. U programu će biti brojna predavanja s interesantnim temama, sva će se održati u Centru za obuku mladih maslinara na Trgu javne vage br. 22. Pokrit će se teme od zaštite maslina, prerade maslina i dobivanje maslinovog ulja, do tema koje povezuju uporabu maslinovog ulja u kozmetici i za zdravstvene potrebe. 

Pod šatorom koji se prostire na oko 2000 m², gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, možete pronaći proizvođače maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, dok će stručnjaci iz Oil Bara tijekom vođenih degustacija odgovoriti na vaša pitanja vezana uz mlada maslinova ulja.

Manifestacija Dani mladog maslinovog ulja- Giornate dell’olio d’oliva novello okuplja najbolje kuhare i chefove iz Istre i Kvarnera nudeći cjelodnevni gastro-show pa će vam se prvi dan, u petak, predstaviti kako se istarska kuhinja razvijala kroz godine, vrhunski chef Robert Perić ugošćuje Denia Srdoća, najmlađeg hrvatskog kuhara s Michelinovom zvjezdicom, dok u subotu imate prilike degustirati jela iz cooking showa Davida Skoka, a zadnji dan festivala za vas kuha Dragan Jovanović s početkom u 17 sati.

Previous slide
Next slide