ANTONJA 2020. – izložba vina i maslinovih ulja

Antonja – izložba vina i maslinovih ulja Rovinjštine i Festival istarske supe održat će se u subotu i nedjelju, 18. i 19. siječnja u Rovinjskom selu i to; Antonja 2020 koja objedinjava 29. Izložbu vina i 17. Izložbu maslinovih ulja Rovinjštine održat će se u subotu s početkom u 17 sati, a program 7. Festivala istarske supe počinje pod velikim šatorom u 13 sati u nedjelju, 19. Siječnja.

Najstarija izložba vina u Istri i u Hrvatskoj Antonja poznata je po tome da nudi na kušanje mlada i zrela vina proizvedena na Rovinjštini. Ocjenjuju se vina 2019., a moći će se kušati i ostala široka paleta vina ovoga kraja. Na Antonju dolaze i lokalna  maslinova ulja koja će također biti ocjenjivana. Novitet izložbe bit će kutak s ekološkim i biodinamičnim vinima te će se s takvim vinima predstaviti čak tri vinara.

Antonja i Festival istarske supe ove će se godine održati na novoj lokaciji  rukometnog igrališta i šator će biti 650 m² koji će omogućiti još više sadržaja za posjetitelje. Ulaz na programa tijekom dana i večeri te na koncerte je besplatan. Kupnjom čaše za vino u subotu ili bukalete u nedjelju, moći će se degustirati vina u subotu, a u nedjelju uz bon za konzumaciju moći će se kušati supa. Cijena čaše i bukalete iznosit će 50 kuna.

Organizatori pripremaju još nekoliko noviteta koji će obogatiti dolazak na manifestacije kako u subotu tako i u nedjelju.

Naime, sve posjetitelje mogu iznenaditi bogate nagrade, a postaju potencijalni dobitnici kupnjom čaše ili bukalete.

U nedjelju je u pripremi i najveća supa na svijetu u bukaleti od 20 litara, a u natjecateljskom dijelu pripreme supe sudjelovat će ukupno 12 timova. Timovi sudjeluju u dvije kategorije i to u pripremi kreativne ili tradicionalne istarske supe. Festival istarske supe ima županijsku notu jer dolaze timovi iz cijele Istre.

Osiguran je javni prijevoz za dolazak do Rovinjskog sela, a sve detalje potražite na službenim stranicama Udruge Agrorovinj www.agrorovinj.hr  .

Organizatori Antonje 2020 i 7. Istarskog festivala supe je Udruga Agrorovinj, a suorganizatori su Mjesni odbor Rovinjsko selo i Udruga obrtnika Rovinja.

Previous
Next
Previous
Next