IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA 112 MILIJUNA KUNA HRVATSKIM POLJOPRIVREDNICIMA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić potpisala je 21 ugovor za ulaganja u sektoru voća, povrća, stočarstva i peradarstva s poljoprivrednicima. Ukupna vrijednost potpore projektima iznosi 112 milijuna kuna dok je ukupna vrijednost ulaganja 230 milijuna kuna.

Ugovori su rezultat 5. natječaja iz operacije 4.1.1.  Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva namijenjenog isključivo sektoru voća i povrća te sektoru stočarstva i peradarstva kojim je na raspolaganje stavljeno 400 milijuna kuna.

Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana, pri čemu mladi poljoprivrednici mogu biti upisani u Upisnik poljoprivrednika i kraće, te proizvođačke organizacije.

Na natječaju se moglo ostvariti od 5.000 eura do milijun eura, dok je najviša vrijednost potpore po projektu za početnike 100.000 eura. Intenzitet potpore je najviše 50 % ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a za mlade poljoprivrednike intenzitet potpore se uvećava za 20 %.

Previous
Next
Previous
Next

Maslinar u vašem
inboxu!

Primajte novosti i zanimljivosti iz svijeta maslinarstva jednom tjedno!