MUŠKA I ŽENSKA POSLA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kolumnistica Maslinara Nicoletta Balija ističe kako je sve više žena u maslinarskom sektoru te se nada da će ulje upravo zahvaljujući ženskom doprinosu uskoro postići jednak odjek kao i vino.

Je li očekivano da žena piše o ženama? Bilo da se radi o bankarstvu, građevini ili računalima, izgleda da je bitno da se ipak neke tzv. ženske teme provuku kako bi potakli i predstavili javnosti njihove teškoće u pariranju muškim kolegama. (A je li to zaista tako?) Možda zato nisam o tome dosad pisala; jer je očekivano da se tako piše i jer sam se dugo vremena pitala je li situacija zaista takva kakva se prikazuje.

Osobno sam primjetila da je broj žena koje se u Istri bave maslinarstvom sve veći. Nije da su baš sve cure masovno zagrizle i krenule saditi ulike, ali barem se na posljednoj prezentaciji Flos Olei vodiča moglo vidjeti poveći broj gospođa i gospođica. Osjetila sam iskreno oduševljenje jer su među njima osobe koje su naslijedile posao, ali i osobe koje su se svjesno i samoinicijativno uključile i pronašle se u maslinarskom sektoru. I ne samo maslinarke: bilo je tu vrijednih agronomkinja, poljoprivrednih savjetnica, vrlo aktivnih voditeljica udruga i turističkih zajednica, sve bitne karike u promociji kuture maslinovog ulja. I sve je više takvih, motiviranih zaljubljenica u prirodu koje su u maslini prepoznale veliki potencijal za razvoj i osobnu satisfakciju.

Više u časopisu Maslinar broj 45, travanj 2017.

Previous
Next
Previous
Next

Maslinar u vašem
inboxu!

Primajte novosti i zanimljivosti iz svijeta maslinarstva jednom tjedno!