OPG Filipović pobjednik barbanske smotre

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Na ovogodišnjoj, 11. po redu smotri maslinovih ulja Općine Barban sudjelovalo je 23 izlagača sa ukupno 27 uzoraka ulja. Kemijskom analizom i senzorskim vrednovanjem, potvrđeno je da 26 uzoraka zadovoljavalo uvijete da budu u kategoriji ekstra djevičanskih maslinovih ulja te da je samo jedan uzorak kategoriziran kao djevičansko ulje.

Od ukupno 26 uzoraka ekstra djevičanskih ulja, zlatna odličja dobilo je 5 ulja, srebrenih 14 ulja, brončana 3 ulja, dok je u istoj klasi bez odličja ostalo njih 4.

U kategoriji zlatnih maslinovih ulja 1. mjesto zauzeo je OPG Filipović, 2. mjesto podijelila su 3 izlagača sa istim brojem bodova: OPG Filipović, Bariša Milorad i Zampieri Luigi te 3. mjesto zauzeo je Iveta Ivan.


Osim kušanja raznovrsnih ulja, posjetitelji su imali priliku poslušati dva edukativna predavanja. Edi Družetić, veteran hrvatskog maslinarstva i najbolji poznavatelj maslinara i maslina u Istri održao je predavanje te predočio rezultate kemijske analize ovogodišnjih natjecatelja. Zatim je uslijedilo predavanje Lokalne akcijske grupe južne Istre o aktualnim natječajima  i programima koje je održala Roberta Miletić.


11. Smotru maslinovih ulja organizirala je Općina Barban zajedno sa svojom Turističkom zajednicom te pokroviteljem Istarskom županijom.

Previous
Next
Previous
Next