Prijavite se na edukativne radionice – Ekološki maslinici

Iz Udruge Ravni kotari obavještavaju maslinare da će se prva radionica u sklopu projekta Ekološki maslinici – cijepljenje, rezidba, zaštita održati u masliniku u Petrčanima 24.5.2019. u 16 sati. Sastanak od 15.30 sati kod Petrolove pumpe u Petrčanima.

Druga radionica će se održati u masliniku u Škabrnji 25.5.2019 u 10 sati. Za drugu radionicu sastanak je na parkingu kod glavne crkve u Škabrnji od 9.30 sati.

Radionice će voditi Šime Marcelić s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Uz praktičnu demonstraciju cijepljenja masline, bit će opisana iskustva optimalnog vremena cijepljenja, izboru plemke, načinima pripreme i čuvanja plemke, kao i različitim tehnikama cijepljenja maslina. Biti će prikazana rezidba i formiranje uzgojnog oblika masline u svrhu sprječavanja nastanka uvjeta za razvoj bolesti na maslini. Uz praktični dio opisati će se kako na ekološki prihvatljiv način zaštititi maslinu od najčešćih bolesti i štetnika te tako povećati biološku raznolikost u masliniku.

Za sudjelovanje na radionici potrebno se prijaviti putem maila udrugazaruralnirazvojrk@gmail.com ili na 097 737-3887 s naznakom za koju radionicu se prijavljujete

Previous slide
Next slide