23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam i 17. Međunarodni pčelarski sajam u istom terminu

S dolaskom proljeća povećava se broj sajmova diljem Lijepe Naše.  Jedan od onih koji su zastupljeni već više od dva desetljeća je 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam. Nakon tri godine pauze, Sajam će se održati u Gudovcu od 1. do 3. travnja 2022.godine.

Proljetni sajam obuhvaća Sajam poljoprivedne mehanizacije, Sajam opreme za hortikulturu te Sajam građevinske i komunalne opreme. Istovremeno će se odvijati i 17. međunarodni pčelarski sajam. Manifestacija je međunarodnog karaktera, što znači da će biti direktnih izlagača iz čak desetak europskih zemalja, a indirektnih još i više. Domaći izlagači pristižu iz svih dijelova Hrvatske. Najveći broj proizvoda je vezan za poljoprivrednu proizvodnju i obradu tla, pa će se tako moći kupiti strojevi, alati, sadnice i sjemenje. No, s obzirom da se Sajam sastoji od više cjelina, za svakoga će se naći ponešto. Dio izlagatelja čine tvrtke koje u svojoj ponudi imaju proizvode vezane uz maslinarstvo, stoga će se i maslinari moći opskrbiti potrebnim proizvodima. Tijekom tri dana sajma posjetitelji će, osim obilaženja izlagača, moći sudjelovati na brojnim korisnim predavanjima i radionicama. Jedan od glavnih ciljeva Sajma je na jednom mjestu predstaviti najnovija dostignuća u poljoprivredi i najnovije tehnologije potrebne za modernu poljoprivrednu proizvodnju. Svrha sajma je i pružanje prilike ponuditeljima najmodernijih poljoprivrednih strojeva i alata da se povežu sa korisnicima istih.

Organizatori pozivaju sve poljoprivredne proizvođače i one koji su vezani uz poljoprivredu i djelatnosti iz navedenih sajmova da posjete Sajam i steknu nova korisna poznanstva.  Cijene ulaznica iznose 20 kuna za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom te grupne posjete,  a za odrasle 30 kuna. Za  ulaz nije potrebno posjedovati covid potvrde.

Piše: Karla Karabatić

Foto: Bjelovarski sajam

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

 

Previous slide
Next slide