AGRO ARCA – međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi

Maslinari su pozvani predstaviti svoja inovativna poljoprivredna rješenja i proizvode na 13. međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji – AGRO ARCA. Udruga inovatora Hrvatske i Grad Prelog su organizatori prestižnog sajma, koji će biti otvoren za sve zainteresirane od 13. do 15. svibnja 2022. godine u SRC DG-SPORT u Prelogu.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede AGRO ARCA će još jednom okupiti brojne izlagače  iz svih dijelova Hrvatske te iz čak desetak zemalja svijeta. Neki od glavnih ciljeva sajma su upoznavanje i razmjena informacija s inovatorima, izlagačima i inovativnim tvrtkama, direktna prodaja i poslovno povezivanje. Organizatori ističu kako AGRO ARCA pruža priliku izlagačima i autorima inovacija da dobiju medijsku promociju i javno priznanje za kvalitetu proizvoda i usluga kroz nagrade sajma.

Na prostoru sajma će biti organizirano nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju. Za svakoga će se pronaći ponešto, pa će tako polaznici dječjih vrtića i učenici osnovnih te srednjih škola moći sudjelovati na edukativnim radionicama. Tijekom tri dana trajanja sajma odvijat će se stručna predavanja i edukativne radionice, prezentacije proizvoda i usluga, promocija knjige o lovstvu, degustacije i dodjela renomiranih nagrada. Posjetiteljima će zasigurno pažnju zaokupiti predavanje o zaštiti intelektualnog vlasništva i tribina Mladi u poljoprivredi. Organizatori pozivaju mlade inovatore koji su obnovili stare maslinike i pokrenuli svoj posao da se obrate na tribini. Osim stručnih skupova, za posjetitelje će biti organiziran i kulturno-zabavni program.

Svoje inovacije, do 29. travnja 2022. godine, mogu prijaviti obrtnici, inovatori, poduzetnici, OPG-ovi, male, srednje i velike  tvrtke, udruženja inovatora, poduzetnika, obrtnika, zadruge,sveučilišta, fakulteti i instituti te učenici osnovnih i srednjih strukovnih škola. Prijave se vrše online ili slanjem ispunjene isprintane prijavnice na adresu Udruga inovatora Hrvatske  Dalmatinska 12, 10000 Zagreb. Također je moguće skenirati i poslati prijavnicu  na e-mail: uih@inovatorstvo.com

Foto: Udruga inovatora Hrvatske

 

 

Piše: K.K.

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

Previous
Next
Previous
Next