Kako pobijediti maslininu muhu sa Success Bait-om?

success-bait

Ovaj pripravak ima dozvolu u ekološkoj proizvodnji, ali ga sve više  koriste maslinari koji nemaju ekološki certifikat.
Osim prirodnog insekticida, spinosada, pripravak sadrži niz sastojaka koji ga čine privlačnijim za maslininu muhu i poboljšavaju njegovu postojanost na biljkama u usporedbi s ostalim mamcima na tržištu. To su biljni proteini, stabilizatori, šećeri i tvari koje zadržavaju otopinu viskoznom i emitiraju hlapljive privlačne tvari.

SUCCESS BAIT koristi inovativnu tehniku nanošenja, koja se sastoji u tome da poprskani dio krošnje masline preuzme funkciju “trapule”, odnosno zamke na koju maslinina muha dolazi privučena mirisom.Veća atraktivnost mamaca u usporedbi s tradicionalnim omogućuje znatno smanjenje količine sredstva spinosad. Muha unosi prirodni insekticid zajedno sa atraktantom i ubrzo umire.

Na leđnu prskalicu od 10 do 15 litara vode, potrebno je otopiti oko pola litre SUCCESS BAITa (3-5% otopina).
Pola litre pripravka prvo se otopi u manjoj količini vode (5 litara), uz dosta miješanja, a zatim se doda u prskalicu i nadopuni vodom uz miješanje. Sa dobivenih 15 litara otopine može se tretirati 70 do 100 stabala maslina (odnosno pojedine grane na toliko stabala). Sa litrom
SUCCESS BAITa tretiramo maslinike od 150 do 200 stabala.

SUCCESS BAIT zbog svog prirodnog porijekla nema štetan učinak na sisavce i ptice, pčele i korisne insekte. Ekotoksikološke karakteristike SUCCESS BAITa, izuzetno smanjene doze primjene i inovativna metoda distribucije čine upotrebu ovog proizvoda sigurnom za ljude i okoliš. Nadalje, odsutnost neugodnih mirisa omogućava primjenu na stablima u blizini domova i turističkih sadržaja.

 

Ulomak iz teksta objavljenog u 65. broju časopisa Maslinar

Za više informacija o maslinama i maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

Previous slide
Next slide