MASLINARI/ Nagrađivana ulja Oleum viride Belić

Olea B.B., mala tvrtka sa sjedištem u Rapcu i 12 ha maslinika u Fažani, Galižani  i Peroju smještenih na prekrasnom poluotoku Istri, u blizini  mora s ugodnom mediteranskom klimom, uzgaja 4500 stabala maslina.

Suvremena tehnologija u koraku s najnovijim znanstvenim dostignućima, bogatom paletom sorata maslina, ručna berba, postupak hladne prerade u roku samo nekoliko sati nakon berbe, čuvanje ulja u inoks bačvama bez prisustva zraka te punjenje u boce po najstrožim tehnološkim kriterijima preduvjet su prepoznatljive vrhunske kvalitete ekstra djevičanskog maslinovog ulja Oleum viride Belić, ističe Bosiljka Belić dipl.ing.agr.

Elitna priznanja

Taj put ih je doveo do elitnih priznanja za najbolja maslinova ulja na svijetu, ulja su kušana na španjolskom dvoru i darivana Svetom ocu Franji u Vatikanu, ulja su tražena u mnogim evropskim zemljama pa čak i u dalekom Japanu. Specifičnost i posebnost njihove proizvodnje je raznolika ponuda jednosortnih maslinovih ulja. Iz različitosti starih istarskih autohtonih maslina i cijenjenih talijanskih stvorili su raskošnu i u svijetu jedinstvenu kolekciju, 13 jednosortnih vrsta ulja te idealnu kombinaciju istih višesortnu Selekciju Belić.

Sve su to ulja sa izraženim sortnim karakteristikama, veličanstvene zelene boje, mirisom i okusom na plod masline te bogatstvom sortnih karakteristika.

Oleum viride belić ulja osim što su nutritivno i zdravstveno visoko vrijedni proizvodi, omiljena su hrana sladokusaca, kulinarskih stručnjaka te nepresušni izvor hrabrih ideja i iskoraka u gastronomiji. Čokoladna torta s par kapi Istarske bjelice već je klasik, jer u nizu tematskih večeri u suradnji s vrhunskim chefovima, dodali su kap intrige delicijama od boškarina ili jastoga neobičnom povrću ili pralinama i širili nepresušnu mogućnost spajanja malinovog ulja s raznim delicijama.

Tako svojom izvornom snagom i izuzetnom posebnošću okusa i mirisa stvaraju novu dimenziju uživanja u maslinovom ulju. To su jedinstveni “voćni sokovi”, gurmanski začini stvoreni za vrhunske užitke s blagotvornim djelovanjem na zdravlje.

Uspješnost i kvaliteta

Uspješnost i kvalitetu provjeravaju već 16 godina na mnogim svjetskim takmičenjima, New York International Olive Oil Competition, Grate taste in London, Olive Oil Competition Japan, Flos Olei in Rome gdje su osvojili  mnoge zlatne medalje, a tri puta su  svrstani u top 20 svjetskih proizvođača u najprestižnijem svjetskom vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos olei gdje se i ove 2024. godine njihova sorta buža okitila sa 98 bodova i nalazi se u vrhu svjetskih maslinovih ulja.

Osim o vrhunskoj kvaliteti brinu i o vizualnom identitetu, dizajnu svog proizvoda  pa su tako još 2009. godine dobili Red Dot design award, a bogatstvo kolorita njihovih bočica još i danas svojom ljepotom osvaja i plijeni pažnju njihovih kupaca.

Oleum Viride Belić – ekstradjevičansko maslinovo ulje | Olea BB

Maslinarski paket možete naručiti na sljedećem linku 

 

 

Previous slide
Next slide