Na 2. danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva predstavljaju se mjere Programa ruralnog razvoja

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva koji će se održati od 15. do 16. listopada u zagrebačkom hotelu Sheraton predstavit će se nove odluke i planovi koji se odnose na ove tri djelatnosti.

Konferencija će u petak započeti predstavljanjem online platforme za savjetovanje i informiranje poljoprivrednika – eSavjetnik. Nakon toga će prisutni biti obaviješteni o novostima koje se tiču izmjena u zakonodavnom okviru iz područja hrane i poljoprivrede. Ususret novom programskom razdoblju do 2027.
godine, predstavit će se mjere za razvoj pašnjačkog stočarstva na području krških krajeva i Nacionalni akcijski plan razvoja
ekološke poljoprivrede za razdoblje od 2023. do 2030.godine. Osim toga, uručene će biti odluke i ugovori iz mjera Programa ruralnog razvoja.

U subotu, 16.listopada, održat će se prezentacija nacionalnog sustava označavanja domaćih proizvoda Dokazana kvaliteta- Hrvatska. Zanimljivo će biti čuti i strateške smjernice za suočavanje sa izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina.
Govornici su redom stručnjaci, članovi akademske zajednice i predstavnici tijela državne, lokalne, područne uprave. U sklopu programa, okupljeni će moći obići i izložene domaće poljoprivredno-prehrambene proizvode.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Previous slide
Next slide