Najavljeno unapređenje lokalne poljoprivredne proizvodnje

Na Hvaru je početkom godine održan sastanak na temu unapređenja lokalne poljoprivredne proizvodnje. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, najavila je program potpore kao poticaj lokalnim poljoprivrednicima da nastave ili započnu poljoprivrednu proizvodnju na Starogradskom polju.

Sastanak je okupio predstavnike Ministarstva kulture, ministricu poljoprivrede sa županijskim vijećnicima i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave.

Okupljeni su najavili da će u e-savjetovanje biti stavljen prvi program potpore male vrijednosti za restauraciju poljoprivrede na poljoprivrednom zemljištu koje je istovremeno zaštićeno kulturno dobro. Kroz potpore će biti moguće financiranje geodetskih elaborata zbog usitnjenosti parcela, nabave odgovarajuće mehanizacije, posebne obrade tala, promjene namjene s obzirom na oštećenja, sadnje na zapuštenim površinama.

Predstavljene su i aktualne mogućnosti navodnjavanja iz Programa ruralnog razvoja te je obećana stručnu podrška pri izradi i realizaciji akcijskog plana za unapređenje uzgoja lavande.

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

Previous
Next
Previous
Next