Najbolji izbor za brzu i sigurnu berbu maslina

STIŽE NAM BERBA MASLINA. Mnogi ih maslinari često beru ručno. Međutim, ovaj način branja oduzima puno vremena. Srećom, tvrtka Entrada upravo za sve one kojima ručno branje predstavlja problem, a ipak bi htjeli obaviti berbu na ekološki način ima odlično rješenje – ekološki tresač maslina Alice Premium. Tresač maslina Alice Premium bere masline po principu ljudske ruke, tj. obavlja češljanje/grabljanje malim grabljicama. Iz tog razloga nema razlike u kvaliteti berbe između ručnog i strojnog branja maslina.

U nastavku slijedi 10 razloga zašto je dobro koristiti ekološke tresače maslina:

1. Zubi tresača izrađeni su od plastike i kristala te ne oštećuju plod masline (nema oksidacije)
2. Ne oštećuju grane maslina, kao ni lišće
3. Ne razbacuju plodove maslina – plod pada okomito na mrežu
4. Nema potrebe za korištenjem ljestvi, tj. berba se vrši s tla
5. Tresač maslina Alice zamjenjuje šest ručnih berača
6. Tresač maslina Alice može ubrati oko 150 kg maslina na sat (kod srednjeg uroda maslina)
7. Tresač maslina Alice Premium kopija je branja maslina ljudskom rukom (češljanje i grabljenje)
8. Nema razlike u izgledu plodova kod branja s tresačem Alice u odnosu na ručno branje
9. Tresači maslina Alice su vrlo lagani te dolaze s teleskopskim produžecima od 150 do 270 cm
10. Ušteda energije – potrošnja struje tresača Alice Premium je 4 A/h

No, kako odabrati tresač maslina?

Prilikom odabira, trebate imati u vidu sljedećih 5 faktora:

1) Ekološka berba i sigurnost
Prilikom odabira tresača vrlo je bitno voditi računa o sigurnosti samog ploda masline kao i njezinih grana. Ekološki tresači omogućuju vam potpuno sigurnu berbu u kojoj neće doći do oštećenja plodova, tj. isti neće oksidirati. Grane maslina također ostaju neoštećene i zaštićene od mogućih bolesti.

2) Udobnost u radu
Udobnost u radu zasigurno osigurava korištenje produžnih šipki koje omogućuju korisniku da berbu obavi s tla, bez uporabe ljestvi ili škala. U Entradinoj ponudi se mogu pronaći aluminijske i karbonske šipke od 150 do 270 cm koje će zadovoljiti različite potrebe svakog korisnika. Ekološki tresači iz Entradinog asortimana dolaze u kompletu s električnim kabelom dužine 13 m izrađenim od poluetirena koji omogućuje nesmetanu berbu oko krošnja masline bez vraćanja unatrag.

3) Pojednostavljeno sakupljanje plodova
Glava ekološkog tresača maslina se sastoji od dva češlja od kojih se jedan pomiče ulijevo, a drugi udesno. To omogućuje da plodovi maslina padaju okomito na mrežu, odnosno, da se ne razbacuju. Nadalje, mekani prsti izrađeni od plastike i kristala osiguravaju lagane pokrete koji ne kidaju grane, kao ni lišće. Tako plodovi u mreži ostaju čisti i spremni za daljnju manipulaciju.

4) Ušteda
Ekološki tresači dolaze s ugrađenim senzorom koji omogućuje da tresač automatski smanjuje broj njihaja kada se ne nalazi između grana. Na taj se način štedi baterija te povećava autonomija rada

5) Prodajno-servisna mreža
Prije kupnje bilo kojeg proizvoda, vrlo je bitno istražiti koliko je dostupnih poslovnica koje nude traženi proizvod, dodatnu opremu i rezervne dijelove. Također, od iznimne važnosti je imati i dovoljan broj specijaliziranih servisa kako se ne bi ometalo poslovanje u slučaju potrebe za redovnim ili izvanrednim popravcima

Sve informacije o tresačima možete pronaći na internetskim stranicama www.entrada.hr ili kod ovlaštenih Campagnola partnera.

POSLOVNI CENTAR ČEPIĆ
Čepić polje bb, Kršan
T. +385 (0)52 401 980
info@entrada.hr
POSLOVNI CENTAR ZADAR
Franka Lisice 91, Zadar
T. +385 (0)23 214 458
zadar@entrada.hr
POSLOVNI CENTAR SESVETE
Sesvetska cesta 74, Sesvete
T. +385 (0)1 2049 137
zagreb@entrada.hr

Više u novom broju Maslinara!

Časopis

Previous slide
Next slide