NATJECANJA | Đani Lubiana šampion Vodica

U Vodicama je 18. prosinca 2021. godine održana 11. po redu međunarodna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji. Đani Lubiana iz Poreča je šampion Manifestacije i šampion u kategoriji monosortnih ulja i ulja u pakovini. Šampionom u kategoriji višesortnih ulja je proglašen Miro Borić iz Tučepa.

Zlatnu medalju su dobila 192 ulja, srebrnu medalju 39 ulja te brončanu medalju  20 ulja. Diploma za ekstra djevičansku kvalitetu je dodijeljena 11 ulja, dok je u kategoriju djevičanskih maslinovih ulja ušlo 37 ulja.

Pristiglo je 299 uzoraka, od kojih je 88 posto ulja ekstra djevičanske kvalitete. Za kemijske analize je bio zadužen Zavod za javno zdravstvo Šibenik, a za organoleptičku analizu ulja Udruga senzorskih analitičara Olea iz Šibenika.

Organizator je Udruga dalmatinskih uljara sa suorganizatorima Hrvatskom gospodarskom komorom, Udrugom senzornih analitičara Olea iz Šibenika, Razvojno inovacijskim centrom AluTech, Zavodom za javno zdravstvo Šibenik i Ministarstvom poljoprivrede – Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Izvor fotografije: Info Vodice

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

 

Previous slide
Next slide