NATJECANJA | Prijavite ulje za zadarske Dane masline

U Zadru se 29. i 30. travnja 2022. godine održava 24. po redu Međunarodna manifestacija Dani masline Zadar. Organizatori pozivaju maslinare da prijave svoja ulja i tako postanu dio ove prestižne manifestacije.

Benito Pucar, predsjednik Organizacijskog odbora, najavljuje da će se natjecanje održati u dvije kategorije, kategoriji otvorenih ulja i kategoriji pakovine.

Kemijsku analizu će provesti laboratorij Zavoda za javno zdravstvo, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Ako se epidemiološka situacija popravi, manifestaciji će se pridružiti i maslinari iz Italije, Slovenije, BiH i Crne Gore. Na Danima masline prisutni će moći sudjelovati na vođenim degustacijama maslinovih ulja i stručnim skupovima na kojima će biti prezentirana najnovija agrotehnička dostignuća u maslinarstvu i uljarstvu.

U sklopu manifestacije će se održati i Maslinarski marendin. Radi se o humanitarnoj gastro priredbi kroz koju se prikupljaju dobrovoljni prilozi za Opću bolnicu Zadar. Preostalo ulje, nakon ocijenjivanja i vođenih degustacija, donirat će se štićenicima Doma sv. Frane u Zadru.

Rok za dostavu uzoraka je 28. 2. 2022. godine. Potrebno je donijeti ili poslati ukupno 2 x 0,5L maslinovog ulja na adresu Zavoda za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV kat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 200 kn po uzorku. Prijavnicu ispunite ovdje.

Foto: Dani masline

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

Previous
Next
Previous
Next