Novi uvjeti za dobivanje COVID-19 zajma za obrtna sredstva!

Epidemija i dalje otežava rad mikro, malim i srednjim poduzetnicima, stoga je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s Vladom RH odlučila izmijeniti uvjete dobivanja COVID-19 zajma za obrtna sredstva. Cilj je osigurati dodatnu likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva.

Maksimalan iznos zajma je 750.000,00 kuna, a kamatna stopa iznosi 0,25 posto. Rok otplate je do 5 godina. Zajmom je prihvatljivo financirati ulaganja u obrtna sredstva, uključujući PDV. Svaki poduzetnik ima pravo na odobren/isplaćen samo jedan COVID-19 zajam za obrtna sredstva. Prilikom prijave, poduzetnik može imati iskazan porezni dug na potvrdi Porezne uprave. Prijaviti se mogu mikro, mali i srednji poduzetnici čiji je pad prihoda u  2020. godini iznosio minimalno 20 posto.

Ova mjera nije namijenjena sljedećim djelatnostima: ribarstvo i akvakultura te primarna poljoprivredna proizvodnja (proizvodnja proizvoda iz tla ili stočarstva bez obavljanja dodatnih radnji kojima bi se promijenila priroda tih proizvoda), duhan i destilirana alkoholna pića, proizvodnja oružja i streljiva te trgovina njima, kasina i istovjetna poduzeća.

Poduzetnici se mogu prijaviti do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2021. godine.

Previous
Next
Previous
Next