Noviteti | Knjiga o maslini i 251 recept

U izdanju zagrebačkog VBZ-a krajem 2021. godine je izašla Knjiga o maslini i 251 recept autora Veljka Barbierija. Veljko Barbieri, osim što je pripremio svu hranu i snimio je, u ovoj knjizi približava stablo masline čitateljima na poetski način, a potom zaokružuje cijelu priču receptima iz mediteranske kuhinje.

Među 251 receptom se nalaze ideje za predjela, međujela, salate, juhe, jela od povrća, tjestenine, riže, ribe, školjaka i mesa. 

Ljubiteljima slastica svidjet će se recepti za kolače od maslina i maslinovog ulja.

Cjelokupni doživljaj ove sadržajne knjige upotpunjavaju bogate ilustracije.

Knjiga se po cijeni od 250 kuna može naručiti na www.vbz.hr i u Knjižari Maslinara

 

O autoru

Veljko Barbieri, rođen je 1950. godine u Splitu. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a studirao na Filozofskom fakultetu.
Prozaik je, autor brojnih romana, zbirki pripovjedaka, pjesama i eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih djela. U njima se bavi europskom i sredozemnom baštinom, posebice Dalmacijom. Romani su mu prevedeni na desetak jezika.

Njegov najpoznatiji roman, Epitaf carskog gurmana, koji gastronomiju uzima kao polazište i ishodište borbe pojedinca za slobodu, objavljen je na nekoliko svjetskih jezika u visokim nakladama, a isti je roman, u biblioteci deset najznačajnijih romana hrvatske književnosti XX. stoljeća, tiskan u rekordnoj nakladi u povijesti hrvatske književnosti.

Dobitnik je brojnih stranih i domaćih književnih nagrada, među kojima se ističu Nagrada „A. B. Šimić“, Nagrada Splitsko-dalmatinske županije, Nagrada „Ranko Marinković“, Nagrada „August Šenoa“, Nagrada „Miljenko Smoje“ i Gourmandova nagrada za najbolju knjigu o Mediteranu.

Foto: VBZ

Previous slide
Next slide