NYIOOC | Hrvatski maslinari drugi na svijetu s 94 osvojene zlatne medalje!

Hrvatska ekstra djevičanska maslinova ulja ne prestaju osvajati svijet!  Na najprestižnijem međunarodnom maslinarskom natjecanju, New York Olive Oil Competition, Hrvatska je zauzela drugo mjesto po broju zlatnih medalja i treće mjesto po broju sveukupno osvojenih nagrada.

Prošle godine hrvatski maslinari su oborili vlastiti rekord u New Yorku, osvojivši prvi put treće mjesto na svijetu po broju osvojenih medalja, a sada su tu visoku poziciju uspjeli ne samo zadržati već i dovesti na višu razinu.  Na ovogodišnje izdanje natjecanja pristiglo je čak 1.100  ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz 23 zemlje. Italija je prva, Grčka druga, a Hrvatska treća na svijetu po broju svekupno osvojenih medalja. No, prema broju dodijeljenih zlatnih medalja, Hrvatska je druga na svijetu! Naime, od sveukupno dodijeljene 531 zlatne medalje, Italija je osvojila 134, Hrvatska 94, a Španjolska 79 medalja. Što se tiče broja srebrnih medalja, Italiji je dodijeljeno 40, Španjolskoj 27, a Hrvatskoj 11 medalja. Odmah iza nas nalaze se maslinarske velesile: Grčka sa 44 zlatne i 46 srebrnih medalja, zatim SAD s 54 osvojene zlatne i 22 srebrne medalje i Turska s 54 zlatne i 20 srebrnih medalja.

Hrvatska je lani na 105 prijavljenih maslinovih ulja osvojila 69 zlatnih medalja, dok je ove godine na 128 prijavljenih osvojila 94 zlatne medalje, što potvrđuje rast angažiranosti i kontinuitet kvalitete hrvatskih maslinara. Po svemu sudeći, u skoroj budućnosti hrvatska maslinova ulja bi mogla zauzeti sami vrh!

Popis svih najboljih hrvatskih estra djevičanskih maslinovih ulja možete pogledati ovdje.

Za više maslinarskih savjeta i novosti kupite Maslinarski paket

 

 

 

 

 

 

Popis svih najboljih hrvatskih estra djevičanskih maslinovih ulja možete pogledati ovdje.

Previous slide
Next slide