Objavljen Natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala vrijedan 20 milijuna kuna

Dana 17. lipnja 2022. godine Ministarsvto poljoprivrede je objavilo Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz Programa ruralnog razvoja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 20 milijuna kuna.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Tako će korisnici Natječaja sa sredstvima moći sanirati poljoprivredno zemljište, nabaviti sjeme, domaće životinje, poboljšati kvalitetu zemljišta, podići nove ili obnoviti postojeće višegodišnje nasade i višegodišnje bilje, graditi ili opremiti objekte za domaće životinje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda s pripadajućom opremom i infrastrukturom, ali i popraviti ili nabaviti novu ili rabljenu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Međutim, putem ovog natječaja se ne dodjeljuje se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22.3.2020. godine i potresima od 28.12.2020. godine, a u stopostotnom intenzitetu potpore pokriva se šteta nastala u ovoj godini.

Na natječaj se mogu prijaviti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Od 24. lipnja do 29. srpnja 2022. godine moguće je podnijeti zahtjev za potporu i dostaviti Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu. Više o detaljima Natječaja i prateću dokumentaciju saznajte na poveznici.

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

 

 

Previous
Next
Previous
Next