Okrugli stol „Berba maslina & turizam“ i manifestacija „Jedimo zdravo, jedimo lokalno“

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ nakon redovne godišnje skupštine organizira Okrugli stol na temu „Berba maslina & turizam“ koji će se održati u petak, 18. veljače 2022. u Gimnaziji u Kaštel Novom, na adresi Polinovac 8 s početkom u 18.15 sati.

Na Okruglom stolu „Berba maslina & turizam“ bit će predstavljena iskustva organiziranja turističkih aranžmana koji uključuju berbu na području Istre, Kvarnera i Neretve sve s ciljem poticanja rasprave o mogućnostima pokretanja organiziranih berbi maslina u kojima bi sudjelovali i turisti na području Kaštela i okolice.
Jesu li Kaštela, kaštelanski maslinari, ali i iznajmljivači te turističke agencije spremne za uvrštavanje ovakvog tipa turizma u svoju ponudu te proširenje turističke sezone?

Panelisti Okruglog stola su predstavnici i djelatnici iz turističkog i poljoprivrednog sektora te civilnog društva:

• Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice grada Kaštela
• Matilda Kežić, turistička djelatnica
• Tihomir Pušnik, član UO UMK Mastrinka, maslinar i pružatelj smještaja
• Mladen Krnić, umirovljeni novinar, maslinar i pružatelj smještaja
• Edvard Lesnik, izvršni direktor Olivari Travel
• Marko Lemac, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva „Kozjak“
• Nives Ivelja, direktorica Udruge „MI“ – Split, uključena u projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“
Sve zainteresirane pozivamo na sudjelovanje i doprinos kvalitetnoj raspravi o ovoj temi. S obzirom na epidemiološku situaciju i aktualne mjere broj sudionika je ograničen pa Vas molimo da nam se javite ukoliko želite doći na broj: 095/851-5482 ili na mail: mastrinka@mastrinka.hr. Također, ukoliko imate pitanja ili prijedloge na navedenu temu pišite nam na mail ili u inbox na Facebook: Udruga maslinara Kaštela Mastrinka s nazivom teme: Berba & turizam.

Nakon okruglog stola „Berba maslina & turizam“ , u 19.30 sati bit će organizirana manifestacija „Jedimo zdravo, jedimo lokalno“ u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ na kojoj će se sudionici upoznati s lokalnim, zdravim jelom kojeg će pripremiti kuhar Tomislav Zoko.

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“

Previous slide
Next slide