Počeo Noćnjak 2021. u online izdanju!

Jučer je počelo 23. po redu izdanje Noćnjaka, međunarodne manifestacije za maslinare i uljare, doduše u online obliku.

Prvi dan su nakon pozdravnog govora dodjeljene  tradicionalne nagrade. Ove je godine pristiglo 335 uzoraka maslinovih ulja i proizvoda od masline, od čega 291 uzorak maslinovih ulja i 44 uzorka proizvoda od masline.

Titula šampiona u kategoriji otvorena maslinova ulja je pripala istarskom OPG Gojtan iz Brtonigle.
Priznanje za za najbolje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti priznanje pripalo Valdi Matković iz Pagubice, Cerovlje. dok je dobitnik priznanja za najbolje srednje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti Marko Krvavac iz Gabela (BIH).

Najboljim Hrvatskim otočnim proizvodom ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte levantinka je proglašeno ono obitelji Bernardina Peroš iz Gdinja na otoku Hvaru.

Priznanje za najbolje monosortno ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte leccino je dobio OPG Vina za ulje “San Zvanini” (Oprtalj). Priznanje za najbolje višesortno ekstra djevičansko maslinovo ulje Grand Selection, sljubljenih sorti je dobio Monte Rosso d.o.o. iz Savudrije. Slovenskom Lisjaku, odnosno ulju Gold Lisjak je pripalo priznanje  za najbolji ekološki proizvod ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje Gold Lisjak.

Nagradu za najbolji proizvod od maslinova drva ima: Stolni set od drva masline “Oliver” iz Supetra na otoku Braču.

Vilma slastice d.o.o., odnosno proizvod Hrvatska u čokoladi – s maslinovim uljem, je dobila nagradu za najbolji prehrambeni proizvod s maslinovim uljem, a titula za najbolji kozmetički proizvod je otišla u Sloveniju za proizvod Olive garden massage oil tvrtke Lisjak d.o.o.

Dobitnike nagrada za najbolje pakovine možete doznati u Excel dokumentu ovdje.
Dobitnike nagrada za najbolji proizvod od maslina možete vidjeti ovdje.
Dobitnike nagrada za otvorena maslinova ulja možete vidjeti ovdje.

Na službenom Youtube kanalu možete pogledati program otvaranja Noćnjaka.

Foto: Pexels

Previous
Next
Previous
Next