Pošaljite uzorke za Tekuće zeleno zlato Istre

U Taru se 17. prosinca 2021. godine  održava  26. međunarodna manifestacija o maslini i maslinovom ulju Tekuće zeleno zlato Istre. Olea, udruga maslinara Istarske županije, organizator ovog događaja, poziva maslinare na sudjelovanje.

Kemijsku analizu (slobodne masne kiseline i peroksidni broj) trebaju napraviti maslinari koji imaju tržni višak, a žele participirati na manifestaciji. Uzorak ulja je potrebno dostaviti tajniku udruge najkasnije do 8. prosinca 2021. godine, u količini od po dvije tamne, staklene boce od 0,5 litara. Etiketa treba biti zalijepljena na samo jednoj boci.

Druga boca mora biti bez ikakve etikete iz razloga što ide na degustaciju pod šifrom. Kemijsku analizu je moguće izvršiti na Poljoprivrednom institutu Poreč, Zavodu za javno zdravstvo (bilo gdje u Hrvatskoj) ili NIR analizi Zagreb.  Stranci obavljaju kemijsku analizu u ovlaštenim laboratorijima svoje zemlje.

Maslinare se moli da svoje uzorke dostave što ranije kako bi se lakše organizirao Panel test. Kemijske analize mogu doći i kasnije, te biti odvojene od uzoraka sve do 10.12.2021.  Kotizacija po uzorku iznosi 150,00 kuna.

Piše: K.K.

Previous slide
Next slide