PREDSTAVLJAMO NAJBOLJE HRVATSKE MASLINARE: OPG BURŠIĆ – 96 bodova u vodiču Flos Olei za višesortno ulje DE Kleva

Renomirani svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja Flos Olei 2023.  je i ove godine uvrstio ulje istarskog OPG-a Buršić. Stručni žiri je njihovom ekstra djevičanskom ulju DE KLEVA dodijelio visokih 96 bodova.

U mjestu Nova Vas, na nadmorskoj visini od 100 metara, obitelj Buršić se brine o 2800 autohtonih istarskih maslinovih stabala. Idealan položaj terena i povoljna mikroklima pogoduju uspješnom uzgoju maslina. Istarska bjelica, buža, frantoio, leccino i pendolino su sorte koje prevladavaju u njihovom specijaliziranom uzgoju. Jedinstveni okus i vrhunska kvaliteta maslinovog ulja postignuti su, između ostalog, i zahvaljujući spajanju starog i suvremenog pristupa maslinarstvu. Višegodišnje prisustvo obitelji Buršić u prestižnom vodiču potvrđuje učinkovitost kombiniranja tih dvaju pristupa.

Nagrađeno ekstra djevičansko maslinovo ulje DE KLEVA nastalo je kao spoj pet sorti: istarska bjelica, buže, frantoia, leccina i pendolina. Svojom zlatnožutom bojom s odsjajem zelenkastih nijansi i mirisom po plodu zelene masline, privući će vas da ga kušate. Okus ulja je čist i harmoničan s aromatičnim notama ružmarina i bazilika. Pikantnost i gorčina su savršeno usklađeni. Ovo izvrsno ulje bogato je polifenolima i antioksidansima, što ga čini idealnim saveznikom u zaštiti zdravlja.

Ekstra djevičansko ulje DE KLEVA preporučuje se uz bruskete s rajčicama, teletinu, različite vrste zelenih salata te kao dodatak polutvrdim sirevima.

Obitelji Buršić je još jednom pošlo za rukom ispunjenje svog temeljnog cilja: zajamčiti ekstra djevičansko maslinovo ulje koje uz dodatak hrani pruža i jedinstven osjećaj.

Piše: K.K.

Foto : OPG Buršić

Previous
Next
Previous
Next