PREDSTAVLJAMO NAJBOLJE HRVATSKE MASLINARE: OLEA B.B. – 98 bodova u vodiču Flos Olei za Bužu

Maslinova ulja istarske tvrtke Olea B.B. d.o.o. ne prestaju se nalaziti pri samom vrhu najviše ocijenjenih ulja u prestižnom vodiču Flos Olei. Tako je ove godine njihovo ekstra djevičansko maslinovo ulje Buža osvojilo 98 bodova.

Ponosni vlasnici visokorangiranog ulja, obitelj Belić, posljednjih 19 godina poštuju stoljetnu tradiciju maslinarstva, primjenjujući najsuvremenije ekološke agrotehnike na 4500 maslinovih stabala koja se prostiru na površini od 12 hektara. Vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda pripisuju ručnoj berbi poluzrelih plodova, postupku hladne prerade u roku od 24 sata, čuvanju i skladištenju ulja u inoks bačvama bez prisutnosti zraka te punjenju u boce po najstrožim tehnološkim kriterijima.

Osim toga, poznati su i po pridavanju posebne pažnje i najmanjim detaljima. Godine 2009. je dizajn ambalaže ulja, za koji je zaslužna Ksenija Jurinec, osvojio nagrade Cro Pak i Red Dot.

U najnovijem izdanju vodiča Flos Olei istaknuta su njihova četiri maslinova ulja: Leccino, Ascolana Tenera i Rošulja i Buža. Obitelj Belić uzgaja sveukupno 14 sorti. Nagrađeno ulje Buža ima zlatnožutu boju s blagim zelenim nijansama. Okus je bogat voćnim notama srednje zrele rajčice, bijele jabuke i banane te aromatičnim bosiljkom, mentom i peršinom. Gorčina je jasna, a pikantnost izrazita i harmonična. Konzumacija Buže preporuča se uz losos, salate, bruskete s povrćem, tjesteninu s rajčicom, škampe i kozji sir.

U kvalitetu nagrađenog ulja  možete se uvjeriti odlaskom u njihove oleoteke Oleum Viride Belić  u Zagrebu i Rapcu.

Piše: K.K.

Foto: OLEA B.B.

Previous slide
Next slide