PREPORUKE | STIGLO JE NOVO SPECIJALNO GNOJIVO ZA OBLICU, ALI I SVE OSTALE SORTE MASLINA!

Nakon visokih prinosa koje smo prošle godine imali u maslinicima vrlo je važno održati stabla u što boljoj kondiciji i dodatnom prihranom osigurati dovoljan broj cvjetnih pupova, dobru cvatnju i što bolju oplodnju. Prije početka sezone radova u maslinicima maslinarima je predstavljeno novo specijalno gnojivo, koje se primjenjuje u periodu do početka cvatnje. Radi se o pripravku TORA OLIVA SUPER, koji su neki maslinari imali prigodu „probati“ u prošloj sezoni, a od veljače 2023. nalazi se u prodaji širom Dalmacije, Primorja i Istre.

Novo specijalno gnojivo

TORA OLIVA SUPER je novo specijalno gnojivo koje je prilagođeno primjeni u maslinicima, posebno za našu najrasprostranjeniju sortu – oblicu, ali i za sve domaće i udomaćene sorte maslina u Hrvatskoj. Kao bioaktivna kombinacija bora i aminokiselina predstavlja jedinstveno specijalno gnojivo koje je formulirano ciljano da osigura bolju cvatnju i oplodnju maslina.

TORA OLIVA SUPER je posebno uravnoteženo gnojivo koje regulira redovitu rodnost masline, povećava udio rodnih pupova na maslini, osigurava bolju cvatnju, oplodnju i u konačnici daje veći prinos maslina. Ovo je posebno važno kod naše autohtone sorte, oblice kao i kod svih sorti koje neredovito (alternativno) rode. Pravilnom prihranom specijalnim gnojivima TORA osiguravamo da maslina maksimalno iskoristi svoj potencijal i da u svakoj sezoni daje najveći mogući broj oplođenih cvjetnih pupova.

Brzo vidljivi rezultati

TORA OLIVA SUPER odlično se miješa sa svim sredstvima za zaštitu bilja, pa ga maslinari mogu koristiti uz sve insekticide, fungicide ili druga folijarna gnojiva. Ovo je važno kod suzbijanja maslininog moljca, jer se uz prskanje insekticidom protiv moljca može dodati i TORA OLIVA SUPER,  za bolju oplodnju. TORA OLIVA SUPER se koristi u količini od 100 do 300 ml na 100 litara vode, odnosno oko 50 ml na 10 litara vode kod primjene leđnim motornim prskalicama.

TORA OLIVA SUPER sprječava i uklanja nedostatke mikroelemenata u intenzivnoj proizvodnji, djeluje na razvoj pupova, oplodnju, a u konačnici i na količinu ulja. Brzo ulazi u biljku i odmah se iskorištava. Za maslinarstvo je važno da sadrži bor i druge elemente koji su važni za pripremu masline za cvatnju i posebno za oplodnju. Ova kombinacija je idealna za sve maslinare, jer im jednim tretmanom osigurava hranjiva koja maslina na drugi način ne može dobiti.

Primjenom TORA OLIVA SUPER, ali i ostalih proizvoda TORA linije, rezultati u maslinicima su vrlo brzo vidljivi. Prinosi i kvaliteta su visoki i rodnost je redovita. Razlog tome je bolja oplodnja i bolja ishranjenost plodova koji su nakon oplodnje ostali na stablu.

dipl.ing.agr. Igor Gomezelj MBA

Previous slide
Next slide