Prijavite likere, rakiju i gin na 3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera

voce-proizvodi

Pozivaju se proizvođači rakija, likera i gina na 3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera. Gospodarski list u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu organizira i ove godine hvalevrijedno natjecanje koje popularizira i promovira kulturu rakije.

Prošle godine je ocijenjeno više od stotinu rakija, likera i ginova pristiglih iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne gore, što potvrđuje uspješnost natjecanja. Svi koji žele da njihovi proizvodi ove godine budu ocijenjeni, trebaju ispuniti prijavu te dostaviti dvije boce rakije/likera/gina, po mogućnosti staklene (dvije boce zapremnine 1 litre računaju se kao 1 uzorak). Do 5. studenoga 2021. godine je moguće dostaviti uzorke na adresu Gospodarskog lista (Ulica Majstora Radonje 12, Srednjaci, 10000 Zagreb, 5. kat). Domaći natjecatelji plaćaju participaciju u iznosu od 150 kuna po uzorku, odnosno 20 eura po uzorku plaćaju strani natjecatelji.

Predsjednik ocjenjivačke komisije će biti doc. dr. sc. Marin Mihaljević Žulj s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. On je ujedno i autor nove knjige o proizvodnji jakih alkoholnih pića „Voćne rakije, likeri i travarice“ u kojoj će svi oni koji se prijave do 2.11.2021. godine biti spomenuti. Najuspješnijima će biti dodijeljene nagrade 27.11. 2021. na manifestaciji CroAgro 2021. – međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije na Zagrebačkom velesajmu.

Piše: K.K.

Previous
Next
Previous
Next