Prijavite ulje za 9. Festival maslina u Zagrebu

Udruga Zagrebački maslinarski institut započela je s pripremama za organiziranje 9. Festivala maslina, koji će se održati 9. i 10. ožujka 2024. u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Ulaz će za posjetitelje biti slobodan, a Festival će obuhvatiti ovih nekoliko najvažnijih aktivnosti: ocjenjivanje uzoraka ulja iz Hrvatske i inozemstva.

plakat_A3_za_uljare_2024

Analizu i ocjenjivanje provest će ovlašteni panel senzorskih analitičara Olea-Zadar. Očekuje se oko 300 uzoraka ulja; prodajna izložba najkvalitetnijih hrvatskih maslinovih ulja i drugih proizvoda koji se sljubljuju s maslinama (sir, vino, suhomesnati proizvodi, med), te proizvoda za maslinarstvo (zaštita, gnojidba i oprema); stručni skup s izlaganjima vrsnih predavača iz područja maslinarstva, naročito o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ekstra djevičanskog maslinovog ulja; radionica vođene degustacije ulja – prepoznavanje poželjnih karakteristika ulja, ali i mogućih mana. Radionica doprinosi edukaciji potrošača; radionica za izradu kozmetike na osnovi maslinovog ulja – izrada krema za zaštitu lica i tijela.

Prvi rok za slanje uzoraka (s nižom cijenom, 50 eura) je 15. prosinca 2023., a zadnji rok (puna cijena, 60 eura) je 15. siječnja 2024.

Detaljniji uvjeti se mogu vidjeti na priloženoj Prijavnici.

PRIJAVNICA za sudjelovanje na ocjenjivanju maslinova ulja

 

 

Previous slide
Next slide