Recenzija | OPG Nadišić – ulje Olea Magica

 

Ovoga tjedna u novoj rubrici Recenzija predstavljamo ulja OPG-a Nadišić – Olea Magica čiji su maslinici smješteni u okolici Rovinja.

OPG Nadišić je osnovano 2008. godine, proteže se na 2 hektara, gdje njeguju i obrađuju 500 stabala maslina. Prvi nasad je zasađen 2005 godine, a posljednji 2014. godine.

Od sorti maslina zastupljene su: buža, istarska bjelica, rošinjola, leccino, pendolino i ascolana tenera.

Ulje se čuva u inox posudama pod tlakom inertnog plina- dušika u kontroliranoj temperaturi i puni u staklene boce raznih veličina i također čuva u kontroliranoj temperaturi.

Ulje OLEA MAGICA ponosno nosi oznaku izvornosti ZOI „ISTRA“ koja je ušla u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla Europske unije.

Ulja Olea Magica redovito su nagrađivana, a u posljednje dvije godine i uvrštena u prestižni svjetski vodič maslinovih ulja Flos Olei koji im je u najnovijem izdanju za 2021. godinu dao visokih 86 bodova.

Stručni tim Maslinara kušao je četiri sortna ulja iz posljednje berbe 2020. godine – Rošinjolu Selection, Bužu Selection, Leccino Selection i Istarsku Bjelicu i u potpunosti se oduševio.

Ulja su izražene zlatno-zelene boje, s bogatom aromom i primjetnim notama cikorije, salate, peršina, bosiljka, mente i artičoke. Okus ovih ulja je bogat i kompleksan ponovno s notom salate te crnog papra i badema.

Ekstra djevičanska ulja Olea Magica mogu se kupiti izravno kod proizvođača i naručiti na njihovoj web stranici na linku https://www.oleamagica.com/prodaja

Previous slide
Next slide