Šesto izdanje Wine EnoGastro Vip Eventa na pet destinacija

U ožujku se na čak pet destinacija održava Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Wine EnoGastro Vip Event.  Ove godine će domaćini ugostiti posjetitelje 15. ožujka u Zadru, 17. ožujka u Splitu, 24. ožujka u Zagrebu, 29. ožujka u Rijeci te 31. ožujka u Novigradu.

Dantes Begić, organizator i direktor agencije Ricerca Mercato, izjavio je da se eventom žele obratiti ugostiteljsko-turističkoj struci, vlasnicima i voditeljima restorana, konoba, direktorima hotela, ugostiteljskim djelatnicima, distributerima hrane i pića, vlasnicima vinskih barova, vlasnicima shopova.

Kao neke od glavnih ciljeva manifestacije Begić navodi sljedeće: Projekt ima za cilj promociju lokalne enogastronomije, edukaciju i međusobno poslovno povezivanje ugostiteljsko-turističke struke i proizvođača vina i raznih delicija te podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Jedna dvorana će biti namijenjena izlagačima, dok će se u ostalim dvoranama održavati edukacije i seminari za ugostiteljsko-turističke djelatnike. Posjetitelje će dočekati partneri i izlagači, koje čine vrlo kvalitetni domaći vinari i vinari iz regije, maslinari, proizvođači smokava, sira, pršuta, mesa, ribe, delicija te tvrtke s ugostiteljskom opremom i sitnim inventarom.

U proteklih pet evenata sudjelovalo je više od 20 raznih govornika, edukatora, sommeliera, barmena, chefova, kuhara i slastičara. Neki od njih su potvrdili sudjelovanje i u 2022. godini. Pristuni će tako opet imati priliku učiti od Mire Šemić, Filipa Savića, Maria Meštrovića, Jure Andrijaševića, Manuele Maras, Dragana Jovanovića, Damira Modrušan i Luke Dančulović. Prvi put će se na eventu pojaviti Ines Matić Matešković, Renato Todesca i Josip Orišković.

Direktor Begić nam je poručio što još možemo očekivati na ovogodišnjem Wine EnoGastro Vip Eventu: Sadržajan edukativni program obogatili smo i posebnom edukacijskom gastronomskom prezentacijom. Želimo na eventu ukomponirati edukaciju, enogastronomiju, kulturu i običaje. Održat će se i edukativna predavanja i radionice za sommeliere, managere za hranu i piće, konobare, kuhare, a dogovaramo i radionice o pivu, rakijama, maslinovom ulju i njegovoj važnosti u ugostiteljstvu i kuhinji.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, ali je moguć isključivo gostima koji su ispunili dobivenu pozivnicu i izvršili prijavu na web prijavnici. Za dobivanje pozivnice, potrebno je obratiti se organizatorima putem e-maila, info@dantes.biz sa upitom.  Izlagači se također prijavljuju putem maila: info@dantes.biz

VRIJEME I MJESTA ODRŽAVANJA:

Zadar – Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, 15.ožujka

Split – Safir Hotel Amphora, 17.ožujka

Zagreb – Hotel The Westin Zagreb, 24.ožujka

Rijeka – Hotel Bonavia Plava Laguna, 29.ožujka

Novigrad – Marina & Hotel Nautica, 31.ožujka

Foto: Wine EnoGastro Vip Event

Piše: K.K.

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

 

 

Previous
Next
Previous
Next