Smanjite dehidraciju masline i štete od maslinove muhe           

Da je kaolin jedan dobar saveznik u proizvodnji maslina nije novost, no svakako je pozitivna novost kakve rezultate postiže Surround linija kaolina

Bioinput kao generalni zastupnik proizvod Surround stavlja na tržište zadnje tri sezone, a rezultati koje proizvod postiže samo dokazuju zašto je upravo Surround linija kaolina jedna od najkvalitetnijih u svijetu.

SURROUND štiti biljke na tri načina omogućavajući veće prinose: kalcinirani kaolinski film u proizvodu SURROUND štiti biljke od izravnih opeklina i oštećenja uzrokovanih temperaturnim stresom. SURROUND može smanjiti gubitke od opeklina do 50%. SURROUND održava krošnje hladnijima, što dovodi do učinkovitije fotosinteze i većih prinosa u klimatski toplijm krajevima. Pažljivo odrađeni tretmani SURROUND-om smanjuju aktivnost određenih štetnika-insekata, odgađajući ili čak uklanjajući potrebu za primjenom konvencionalnih insekticida, dok je u ekološkoj proizvodnji Surround kaolin jedan od rijetkih učinkovitih proizvoda za borbu protiv nametnika.

Pozitivni efekti upotrebe Surround kaolina ogledaju se u većoj veličini plodova, većem prinosu, većem udjelu ulja, povećanju suhe tvari te ukupnom snažanom rastu biljaka. Za višegodišnje kulture, rezultat bude energičnija, zdravija biljka, što često nije vidljivo do godine nakon Surround tretmana.

Surround je EPA registriran insekticid posebno formuliran s kalciniranim kaolinom za suzbijanje aktivnosti insekata, koji se koristi preventivno. Surround na štetnike djeluje na različite načine, repelentno- odbija ih, ometa odlaganje jajašca, smanjuje hranjenje, ometa sljetanje na biljku, graničava kretanje, kamuflira domaćina, sprečava prepoznavanje domaćina, mijenja ponašanje i izaziva paralizu te  uzrokuje smrtnost.

Razlike naspram drugih proizvoda je što je SURROUND  formulirani kalcinirani kaolin svijetlije bijele boje od ostalih kaolinskih proizvoda, nanos SURROUND-a je postojan, što u kombinaciji s njegovom svjetlinom jače reflektira sunčevo zračenje i zato je učinkovitiji kod zaštite usjeva, SURROUND povećava fotosintezu održavanjem puči dulje otvorenima i prema tome povećava unos CO2 u biljke,  SURROUND se lako miješa jer ima pouzdano finu veličinu čestica

 

SURROUND je izrađen od visokokvalitetnog kaolina, kopanog u Gruziji i visoko pročišćenog te ne sadrži mjerljive razine kristalnog silicijevog dioksida (kristalni silicijev dioksid je plućni kancerogen i dok SURROUND ne sadrži mjerljivi kristalni silicijev dioksid, slični proizvodi mogu sadržavati kristalne čestice silicijevog dioksida dovoljno fine da se mogu duboko udahnuti u pluća).

Osim Surround linije kaolina. Muhu i ostale štetnike na maslinama možemo uspješno suzbiti sa raznim proizvodima i sredstvima iz Bioinput linije.

Za ishranu biljaka i stvaranje suhe tvari u ovom trenutku koristimo dušik 12 % sa aminokiselinama, polisaharidima, biljnim hormonima i vitaminima sve sadržano u proizvodu Organor kojeg kombiniramo sa Alga plus proizvodom koji osim algične kiseline sadrži i 18 % potpuno prirodnog kalija kojeg biljka brzo usvaja. Kalij je element izrazito bitan za rast plodova. 

 

Naša Bioinput misija od početka jest da u svakom trenutku ponudimo riješenje za probleme u ekološkoj proizvodnji. Rad i iskustvo u praksi daje nam tu mogućnost te često rješenja budu vrlo uspješna. Naravno da pristajemo na to da i pogriješimo, jer ko radi taj i griješi. Naši kupci znaju, da u svakom trenutku mogu dobiti savijet po pitanju proizvodnje, temeljum našeg iskustva predlažemo i sugeriramo rješenja. Jedino zajedno, uz dijalog možemo stvarati bolja rješenja u ekološkoj proizvodnji.

 

Za točne dozacije i sva pitanja obratite se na bioinput@gmail.com te ćemo vam rado pomoći savjetom u vašoj proizvodnji.

 

                                                                                                            …jer mi ne pričamo priče, mi ostvarujemo rezultate.

 

Više u novom broju Maslinara!

Časopis

 

Previous slide
Next slide