Srećko Lozić prvak Žrnovnica Oil

Manifestacija Žrnovnica Oil 2021. godine uspješno je održana 18. prosinca u restoranu Rus u Žrnovnici. Zlatnu medalju za najbolje ovogodišnje ekstra djevičansko maslinovo ulje i titulu šampiona manifestacije dobio je Srećko Lozić.

Osim Srećka, diplomu i zlatnu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje dobili su Neno Mihanović, Nikola Rogulj, Milan Amižić, Damir Žečić i Ivan Mihanović pok.Jakova. Šampiona je  Zajednica maslinara i uljara Hrvatske nagradila plaćanjem kotizacije za slanje ulja na Svjetsko prvenstvo maslinovih ulja u New Yorku. U duhu Božića, Srećko Lozić je velikodušno nagradu prepustio Damiru Žečiću.

Analiza pristiglih uzoraka je izvršena u Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije pod vodstvom dr.sc. Zlatke Knezović dipl.ing.

Predsjednik Udruge Oblica, mr. sc. Milan Amižić, otvorio je manifestaciju kazavši između ostalog: „A kakvo je maslinarstvo danas i kakva su nam ulja danas u Žrnovnici i okolnim mjestima, to pokazuju brojne nagrade i priznanja koje članovi naše Udruge dobivaju na natjecanjima diljem Lijepe naše! Baviti se maslinarstvom danas nije lako…Jedna od najvećih briga nije u maslinarima, problem je zapuštenog zemljišta i okoliša oko maslinika.“

Piše: Karla Karabatić

Foto: Vjekoslav Aljinović

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

Previous
Next
Previous
Next