U e-savjetovanju Pravilnik o provedbi Programa potpore za nabavu mineralnog gnojiva

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Nacrt Pravilnika o provedbi Programa potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva u cilju osiguravanja određene nadoknade porasta cijene gnojiva kako bi se osiguralo zadržavanje dosadašnje razine poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Program je vrijedan 200 milijuna kuna i predviđa se da će obuhvatiti 88 tisuća gospodarstava. Program je predviđen za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje, a prihvatljivi su proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli

Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini, s poljoprivrednim površinama većim od jednog hektara na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura. Potpora se dodjeljuje u iznosu od 450,00 kn/ha za prvih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva te 250,00 kn/ha za preostalih 10 hektara poljoprivrednog gospodarstva, do ukupno 20 hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore.

Iz novog broja časopisa Maslinar

NARUČITE ČASOPIS

Previous slide
Next slide