U Zadru i Splitu održano 6. izdanje WINE EnoGASTRO Vip Eventa

Vrhunski sommelieri, gastronomi i vinoljupci okupili su se 15. ožujka 2022. godine u Zadru te dva dana kasnije u Splitu na sada već šestom izdanju Međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca WINE EnoGASTRO Vip Eventu.

Ekskluzivni zadarski hotel Falkensteiner Hote&Spa Iadera je tako na jedan dan postao najpoželjnije mjesto ljubitelja vina. Prva radionica bila o ekološkoj izvrsnosti vinara Zadarskog kraja, pod vodstvom sommelierke Manuele Plohl. Predstavljeni su zadarski vinari MasVIN i KerVIN. Sljedeću radionicu je održao Josip Ukalović, direktor i vlasnik marketinške agencije ATAUCTUS, na temu digitalnog marketinga u turizmu i ugostiteljstvu. Posjetitelji su potom krenuli na svojevrsnu šetnju, koju je vodila slovenska sommelierka Mira Šemić, kroz okuse istarske vinarije Prelac. Jure Andrijašević je vodio radionicu zanimljivog naziva “Prosjaci i sinovi, vina Dalmatinske zagore i Hercegovine“. Na eventu su se vinska connoiseur-ka Manuela Maras i gastro novinarka Sunčana Barušić dotaknule važnosti marketinga i promocije za plasiranje vina. Posljednju edukativnu radionicu je održao Renato Todesca o strategijama koje vode do uspješnog upravljanja poslovanjem u odjelu hrane i pića.

Dva dana nakon uspješno održanog eventa u Zadru, WINE EnoGASTRO Vip Event se preselio u grad pod Marjanom u hotelu Amfora. Na samom početku sommelier Siniša Koceić je upoznao goste s vinima Zlatarica i Trnjak, nazvavši ih princezom i vitezom Dalmatinske zagore. Zatim su Josip Ulaković, Manuela Maras i Sunčana Barušić govorili o ulozi digitalnog marketinga i promocije u vinarsvtu i ugostiteljstvu. S Mirom Šemić su kroz okuse vinarije Prelac, osim Zadranina, prošetali i Splićani. Poslije ukusne šetnje gosti su mogli čuti od Renata Todesca, F&B managera u Hotelima Baška Voda, kako funkcioniraju profesionalni odjeli nabave hrane i pića u hotelima. Mario Majcen, brand ambasador Badela 1862., je potom otkrio svijet miksologije i ponudio na kušanje nekoliko koktela na bazi Antique Pelinkovca Badel 1862. Posljednju radionicu, koja je također izazvala veliki interes, održao je Jure Andrijašević o putevima i stranputicama modernog gina.

WINE EnoGASTRO Vip Event nastavlja dalje sa edukacijom i širenjem ljubavi prema vinu i hrani u Zagrebu, Rijeci i Novigradu.

Piše: Karla Karabatić

Foto: Wine EnoGastro Vip Event

Za više informacija o maslinarstvu, pretplatite se na časopis Maslinar.

 

 

 

 

Previous
Next
Previous
Next