Kako uspješno posijati kamilicu u jesen

Sjetva kamilice u jesen može biti uspješna, ali trebate uzeti u obzir nekoliko važnih koraka kako biste osigurali dobre uvjete za njezin rast i razvoj. Kamilica je obično jednogodišnja biljka koja preferira hladnije sezone za klijanje i rast. Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti:

Izbor sjemena: Nabavite visokokvalitetna sjemena kamilice od pouzdanog dobavljača. Ovisno o vašim uvjetima, možete birati između različitih sorti, kao što su  Matricaria chamomilla ili Chamaemelum nobile.

Priprema tla: Prije sadnje, pripremite tlo tako da bude prozračno, dobro drenirano i bez korova. Kamilica preferira tla koja nisu previše bogata hranjivim tvarima.

Sadnja: Sjeme kamilice možete posijati na površinu tla lagano ga pritisnuvši rukama kako bi sjeme ostalo u kontaktu s tlom. Pazite da sjeme bude ravnomjerno raspoređeno.

Zalijevanje: Nakon sadnje, lagano zalijevajte kako biste osigurali da se sjeme dobro navlaži. Nastavite održavati tlo vlažnim dok se biljke ne pojave.

Razmak između biljaka: Održavajte razmak između biljaka kako bi imale dovoljno prostora za rast i razvoj. Obično se preporučuje razmak od nekoliko centimetara.

Zimska zaštita: Kamilica je otporna na hladnoću, ali ako očekujete jake mrazeve, razmislite o pokrivanju sadnica zaštitnim materijalom poput malča ili agrotekstila.

Berba: Kamilica obično cvjeta u rano proljeće nakon što prođe zima. Berite cvjetove kamilice kad su potpuno razvijeni i počinju cvjetati.

Sjetva kamilice u jesen može rezultirati lijepim cvjetnim vrtom u rano proljeće. Važno je pratiti njezin rast i pravilno brinuti o biljkama kako biste postigli najbolje rezultate.

 

 

Previous slide
Next slide