TORA OLIVA PLUS I DELEGATE WG – kvalitetna prihrana i zaštita od maslininog moljca u jednom prskanju

TORA je nova linija folijarnih gnojiva, namijenjenih pravilnoj ishrani maslina kroz cijelu sezonu.  Proizvodi izraženog biostimulativnog djelovanja primjenjivi su u svim fazama rasta i razvoja masline. Pored biostimulativnog učinka odlikuje ih i sposobnost neutraliziranja ili smanjenja stresa nastalog zbog suše, mraza ili sličnih nepogoda.

Ova su folijarna i fertigacijska gnojiva izvrsna pomoć maslinarima da osiguraju siguran i stalan prinos, manje štete od bolesti i nepovoljnih uvjeta.

TORA OLIVA SUPER je bioaktivno specijalno gnojivo nove generacije koji povećava prinos maslina, ali i smanjuje štete od nepovoljnih uvjeta u maslinicima. TORA OLIVA SUPER je za razliku od većine sličnih gnojiva, kompatibilna s gotovo svim vrstama  drugih folijarnih gnojiva, te sredstvima za zaštitu bilja. Koristimo je u kombinaciji sa svim sredstvima za zaštitu bilja, bakrenim fungicidima i drugim folijarnim gnojivima.

Zaštita od maslininog moljca prema novom programu zaštite može se postići upotrebom biološki selektivnih i ekološki vrlo prihvatljivih pripravaka.

Najveća novost u zaštiti masline je DELEGATE WG, ekološki prihvatljivi insekticid koji je prema istraživanjima u praksi, na području Dalmacije i Istre pokazao izvrsno djelovanje na maslinina moljca, ali i na maslininu muhu. Na maslini se primjenjuje izuzetno niska doza od oko 4-6 grama DELEGATE-a na 10 litara vode kod primjene motornim prskalicama.

Pripravci ove vrste idealni su za programe integrirane zaštite, sigurni su za ribe, ptice, biljke, korisne insekte, te za rukovatelje i okoliš. DELEGATE predstavlja veliki napredak u odnosu na insekticide koji su se do sada koristili, a koji su zbog loših toksikoloških svojstava povučeni sa tržišta (FASTAC, CHROMGOR, ROGOR  itd…)

Kako bi se postigli što bolji rezultati potrebno je DELEGATE WG primijeniti prskanjem maslina nakon što su plodovi postigli veličinu glave šibice ili zrna papra. Koristi se doza od oko 150 grama na 200 stabala maslina u rodu. U prodaji je maslinarsko pakiranje od 30 grama koje je dovoljno za zaštitu 50-70 rodnih stabala maslina. DELEGATE WG se može miješati sa svim TORA specijalnim gnojivima, ali i sa fungicidima za zaštitu maslina od bolesti.

Previous slide
Next slide